З нагоди дня заснування гуманітарного штабу Селидівської МВА провели урочистий захід, на якому підбили підсумки першого року роботи. Деталі повідомили волонтери штабу.

За рік існування штабу було доставлено та розвантажено 1850 тонн або 92 фури гуманітарної допомоги. Роздано майже 135 тисяч продуктових та 6 тисяч гігієнічних наборів, 127 тисяч буханців хліба, 415 літрів питної води, 1600 порцій гарячих обідів, понад 13 тисяч непродовольчих наборів з матрацами, посудом, постільними речами, а також 368 тонн будматеріалів для екстреного ремонту житла після обстрілів.

Начальниця відділу із забезпечення гуманітарною допомогою Селидівської міськради Любов Павленко зазначила, що штаб створювали з метою підтримки усіх мешканців громади.

«У нас п'ять пунктів видачі, навіть шість. Два у місті Селидове, по одному в Українську, Цукуриному, Петрівці, Вишневому. Зараз вже практикуємо, що в ті пункти, які знаходяться далеко і там в більшості живуть люди похилого віку, ми розвозимо продуктові набори по помешканнях», - розповідає Любов Павленко.

Окрім цього гуманітарний штаб активно допомагає переселенцям, що прибули до громади з місць активних бойових дій, а також селидівчанам, які відправились у більш безпечні регіони України. За цей період землякам надіслано 329 наборів з гумдопомогою.

Керівник Селидівської військової адміністрації Анатолій Немченко, вітаючи волонтерів, зазначив, що створення цього гуманітарного штабу стало викликом збройній агресії росії проти України.

«Сьогодні вам рік. Ви робите дуже і дуже важливу роботу. Скільки ви допомогли людям, скільки вантажу на собі перетягли. Сьогодні можу зі всією відповідальністю сказати, що ви працюєте не за кошти, а за покликом вашої душі», - привітав керівник Селидівської військової адміністрації.

Задумане гуманітарному штабу вдається реалізовувати завдяки співпраці з десятками благодійних організацій і фондів, міжнародних та всеукраїнських. Віддані волонтери працюють незалежно від погодних умов, і у розвантаженні фур на допомогу їм приходять працівники 13-го державного пожежно-рятувального загону та місцеві підприємці. Тому багато з них отримали заслужені подяки Селидівської МВА.

Завершився урочистий захід хвилиною мовчання за усіма жертвами російської агресії, спільним фото на згадку та сподіваннями на якнайскоріше настання миру.

Детальніше про урочистий захід на річницю гуманітарного штабу - в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що ГО «Проліска» передала теплі речі сотням переселенців у Покровській громаді.